La trattoria: Μια Ιταλίδα στο Πόρτο Ράφτη!

Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά αλλά και σιγά σιγά να μας αποχαιρετά, αλλά η όρεξή μας για κάτι καλό παραμένει ακλόνητη όλο το χρόνο. Και άλλωστε το να έχει κανείς την πολυτέλεια να μπορεί να απολαύσει μια βόλτα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος και να ευχαριστηθεί το γεύμα του είναι το ιδανικό.

Το Πόρτο Ράφτη λοιπόν εδώ και κάμποσο καιρό φιλοξενεί ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο βασισμένο στην ιταλική κουζίνα. Δεν πρόκειται απλά για άλλο ένα συνοικιακό μαγαζί που απλά φτιάχνει μια συμπαθητική πίτσα, άλλωστε δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Αλλά το καλό είναι ότι ούτε απλώνεται και τόσο που πλέον να είναι ένα εστιατόριο τούτι φρούτι και χωρίς τελικά να προσφέρει κάτι εξαιρετικό. Το αντίθετο μάλιστα.

Το La Trattoria θα μπορούσε να σταθεί άνετα οπουδήποτε. Όμως το ότι θα το βρεις εκεί το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Την ποιότητά του την καταλαβαίνεις από την αισθητική του χώρου. Λιτή αλλά σοφιστικέ. Το σέρβις φιλικό και διακριτικό.

Το καλύτερο όμως είναι οι γεύσεις του. Η πίτσα πραγματικά δίνει ρεσιτάλ γεύσης τόσο όσο προς την εμφάνιση και τα υλικά όσο και ως προς τους συνδυασμούς. Δεν θα βρείτε τις κλασικές γεύσεις εδώ και αυτή είναι η ευχάριστη έκπληξη. Λεπτή ζύμη ψημένη ακριβώς όπως χρειάζεται και ζουμερά ολόφρεσκα υλικά. Θέλετε κι άλλο; Δοκιμάστε τα φρέσκα του ζυμαρικά. Απλά υπέροχα! Δεμένα με υψηλών προδιαγραφών σάλτσες που θα κάνουν τον ουρανίσκο να τις ευχαριστηθεί μέχρι την τελευταία μπουκιά! Συνοδεύστε τις επιλογές σας με ένα ωραίο κρασί που ταιριάζει με τέτοια πιάτα.

Αν πάλι είστε λάτρεις των burger θα βρείτε δύο μόνο επιλογές. Και αυτές είναι αρκετές. Πλούσια πιάτα με φρέσκα υλικά θα ικανοποιήσουν το πεινασμένο σας και ανυπόμονο στομάχι και θα σας αφήσουν ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Νομίζω πως αρκετά σας είπα τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα ανακαλύψετε από μόνοι σας και πιστεύω πως θα το απολαύσετε όπως έκανα και εγώ.

 

La Trattoria: Γρέγου 4, Πόρτο Ράφτη