Το Αθηναϊκόν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού διαθέτει μεγάλη ιστορία στο γευστικό τοπίο της πρωτεύουσας. 

Το πρώτο κατάστημα ξεκίνησε στη Θεμιστοκλέους, ενώ εδώ και λίγα χρόνια απέκτησε και αδελφάκι στη Μητροπώλεως. Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο εστιατόριο όπου τόσο η εμφάνιση όσο και η γεύση δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα το βρεις πάντα γεμάτο, γι' αυτό καλό είναι να φροντίσεις για το τραπέζι σου και ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 

Ο κατάλογος είναι μεγάλος και περιλαμβάνει τόσο κρεατικά όσο και ψαρικά και αυτό ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργεί αμφιβολίες στο κατά πόσο όλα αυτά τα πιάτα μπορούν να είναι το ίδιο εύγεστα και καλά. Κι όμως στο συγκεκριμένο εστιατόριο, κάθε πιάτο του αντανακλά την ποιότητα που αναζητάμε. Οι πρώτες ύλες είναι το κύριο μυστικό της επιτυχίας του και σε συνδυασμό με το καλό μαγείρεμα, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον ουρανίσκο!

Το ίδιο επαγγελματικό και φιλικό είναι και το σέρβις. Άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους και με το χαμόγελο σε κατατοπίζουν για τα πιάτα του μαγαζιού. Και παρόλο που το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο, όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και το στομάχι σου δεν διαμαρτύρεται για τυχόν καθυστερήσεις.

Τρώς λοιπόν σαν άρχοντας και πληρώνεις περί τα 17-24 ευρώ το άτομο, με κέρασμα από το κατάστημα και μαζί με τα ποτά. Καθόλου άσχημα για την ποιότητα και την ευχαρίστηση που νιώθεις όταν πλέον έχεις ολοκληρώσει την επισκεψή σου.

Όποτε λοιπόν σας βγάλει ο δρόμος σας προς τα εκεί, περάστε να το γνωρίσετε.

Αθηναϊκόν: 

Κατάστημα 1: Μητροπόλεως 34 

Κατάστημα 2: Θεμιστοκέλους 2 (πεζόδρομος) και Πανεπιστημίου