Ίσως, λέω ίσως, κάποιες φορές το να διαλευκάνεις ένα μυστήριο τύπου Σέρλοκ Χολμς να φαντάζει ευκολάκι μπροστά στο να καταλάβεις πότε ένας άντρας αρχίζει να την πατάει χοντρά μαζί σου. Ξέρεις είναι αυτός ο τύπος με τα λίγα λόγια και καλά. Και το λακωνίζει εστί φιλοσοφείν και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Και για εκείνον μπορεί να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Για εσένα όμως που τρώγεσαι να μάθεις είναι βάσανο.

Θα μου πείτε δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι. Ευτυχώς θα συμφωνήσω κι εγώ! Βέβαια υπάρχει και το άλλο άκρο έτσι; Πολλά λόγια λίγη ουσία. Αγάπες, λουλούδια, μηνύματα κ.λπ. και όταν έρθει η ώρα της πραγματικής δέσμευσης, της αληθινής αγάπης τότε αλλάζει το σκηνικό. Ότι τον πνίγεις, ότι στα έδωσε όλα και εσύ δεν αναγνωρίζεις τίποτα και τι άλλο θέλεις από εκείνον και εσύ τον κοιτάς και αναρωτιέσαι: Βρε μήπως τον απήγαγαν εξωγήινοι και έφεραν πίσω τον κλώνο του; Τι μετάλλαξη είναι αυτή; Από τη μια «Πέγκυ είσαι η μοναδική μου αγάπη» και από την άλλη «θέλω λίγο χρόνο να σκεφτώ τη σχέση μας»!

Εντάξει ξέρω υπάρχουν και οι φυσιολογικοί άντρες που ούτε έτσι ούτε αλλιώς είναι. Μιλάνε όσο χρειάζεται για να ξέρεις τι νιώθουν, είναι τρυφεροί και έτοιμοι για δέσμευση όταν η σχέση προχωράει προς το λιμάνι της αγάπης!

Μάλιστα! Πείτε μου εσείς πόσους τέτοιους γνωρίζετε; Που πραγματικά όμως είναι έτσι και όχι άλλα μπροστά μας και ποιος ξέρει τι κάνουν από πίσω μας. Γιατί εγώ νομίζω πως είναι κάτι σαν… προστατευόμενο είδος!

Και τίθεται τελικά το ερώτημα προς τα πού γέρνει η ζυγαριά; Εδώ μπαίνει σαν παράμετρος ο χαρακτήρας κάθε γυναίκας και τι επιθυμεί από έναν σύντροφο τελικά. Γιατί όταν σε ένα δωμάτιο μένουν οι δυο τους, πρέπει αυτή η λεγόμενη «χημεία» να μπαίνει σε λειτουργία αυτόματα. Κι άλλωστε δεν ζούμε πια στα χρόνια των προξενιών. Όταν είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε τον σύντροφό μας, έχουμε και την ευθύνη την επιλογών μας.

Εντάξει παραπονάκια θα έχουμε πάντα. Υπάρχει γυναίκα που να μην παραπονιέται πως θέλει κάτι ακόμα ή το θέλει αλλιώς; Όπως βέβαια υπάρχει άντρας που να μην λέει πως δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλουν οι γυναίκες και πολλές φορές η δική του γυναίκα;

Όμως αυτά είναι γλυκά και χαριτωμένα. Γιατί η ουσία είναι μία. Όταν αγαπάς πρέπει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να δείχνει τα όμορφα συναισθήματα που έχει μέσα του για τον άλλο. Αυτό είναι λύτρωση και αυτό λέγεται αγάπη. Έτσι απλά…