Επειδή η διάθεση για βόλτα μπορεί να υπάρχει πάντα, αλλά για άλλους λόγους μπορεί κάποιες φορές να μην μπορούμε να βγούμε έξω, έχω μια εναλλακτική ιδέα. Βάλτε ένα ποτάκι και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, επιλέγοντας μια σειρά που θα σας προτείνω παρακάτω.

Η κάθε μία έχει το δικό της μοναδικό και ιδιαίτερο στιλ. Τις γνωρίζουν όλοι ή τουλάχιστον τις έχουν ακουστά. Σας παρουσιάζω λοιπόν αυτές που εγώ ξεχώρισα, απόλαυσα και συνεχίζω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Downton Abbey

Την βάζω πρώτη γιατί απόλαυσα κάθε επεισόδιο από τους 6 κύκλους της. Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής που διαδραματίζεται από το 1912 και φτάνει μέχρι το 1925, εστιάζοντας σε μια οικογένεια Άγγλων ευγενών καθώς και όλων των ανθρώπων που τους περιστοιχίζουν, όπως οι υπηρέτες αλλά και άλλοι συγγενείς ή φίλοι. Εξαιρετικές ερμηνείες, σκηνικά, κοστούμια, φωτογραφία γι’ αυτό άλλωστε κέρδισε και αρκετά βραβεία.

 

 

Game of thrones

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτή τη σειρά γιατί έχει καθηλώσει όλο τον πλανήτη. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μάλλον σε 8 κύκλους, αυτή τη στιγμή παίζεται ο έκτος. Εκπληκτικό καστ, φοβερά τοπία και πάνω από όλα αστείρευτη φαντασία από το δημιουργό της, που συνεχίζει να βγάζει το ένα βιβλίο μετά το άλλο, αν και η τηλεοπτική μεταφορά δεν είναι τόσο πιστή. Παρόλα αυτά συνεχίζει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι δίνουν και παίρνουν. Αν δεν είστε λάτρεις του splatter επιλέξτε κάτι άλλο να δείτε γιατί εδώ υπάρχει αρκετή ωμή βία και πολύ θανατικό.

 

Vinyl

Εμφανίστηκε μόλις πριν τρεις μήνες στην Αμερική και παρόλο που δεν ξέρω πόσο καλά τα πήγε παρόλα αυτά αξίζει να της αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας. Στην παραγωγή έχει βάλει το χέρι το ο Σκορτσέζε μαζί με τον Τζάγκερ οπότε αυτό από μόνο του κάτι λέει. Πρόκειται για μια δραματική σειρά που ξεδιπλώνει τη μουσική βιομηχανία της δεκαετίας του ’70, όπου κυριαρχούσε το περίφημο «sex, drugs and rock ‘n’ roll». Το καστ εξαιρετικό και η παρουσίαση της Νέας Υόρκης εκείνα τα χρόνια πολύ επιτυχημένη. Πολύ μουσική φυσικά, τι άλλο, και πολλά ναρκωτικά. Όμως η υπόθεση σε κερδίζει και σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Αναμένεται και δεύτερος κύκλος, το πότε άγνωστο προς το παρόν. Το περιμένω με ανυπομονησία!

 

True Detective season 1

Είναι μια σειρά πολύ ιδιαίτερη επίσης. Δραματική, αστυνομική στα όρια του θρίλερ θα έλεγα. Ο πρώτος κύκλος ήταν εξαιρετικός και αυτόν προτείνω γιατί ήταν και αυτοτελής. Βγήκε και δεύτερος αλλά με άλλο καστ και άλλη υπόθεση, όμως ο πρώτος απέχει μακράν και παρότι έχει μια σκοτεινή, απόκοσμη πλευρά δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις τις συγκλονιστικές ερμηνείες των Χάρελσον και Μακόναχι. Πραγματικά τους βγάζεις το καπέλο. Όπως λέει και ο τίτλος πρόκειται για δύο ντετέκτιβ πολύ όμως διαφορετικούς και παρασυρμένους από τα πάθη και τις αδυναμίες τους που όμως ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξιχνιάσουν μια πολύ δύσκολη υπόθεση.