Αγαπημένη μου κόρη,

Είσαι ακόμα πολύ μικρή για να μπορείς να καταλάβεις μερικά πράγματα αλλά και αρκετά μεγάλη για να νιώσεις κάποια άλλα. Ξέρω πως δεν είμαι η τέλεια μαμά. Μάλιστα αρκετές φορές αναρωτιέμαι αν αυτό που έκανα ή είπα ήταν το σωστό, όμως κάποιες φορές δεν έχω και πολύ χρόνο να το αναλύσω και έτσι προχωρώ. Ξέρω ότι κάποιες φορές σε εκνευρίζω όταν επιμένω για κάτι. Όμως πίστεψέ με, μεγαλώνοντας θα καταλάβεις πως τελικά είχα δίκιο που γινόμουν η σπαστική μαμά.

Τώρα πια καταλαβαίνω κι εγώ πολλά από αυτά που έκανε και έλεγε η δική μου μαμά και έτσι παίρνω θάρρος να επιμένω κι εγώ. Είπαμε δεν είμαι η αλάνθαστη και αυτή που τα ξέρει όλα. Μαθαίνω μαζί σου πολλά πράγματα.

Είσαι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στη ζωή μου και είμαι πολύ υπερήφανη για εσένα. Σε καμαρώνω κάθε μέρα κι ας σε μαλώνω. Αυτός είναι ένας από τους ρόλους μου. Να γίνομαι η "κακιά" και να γυρνάς να μου λες "δεν σ' αγαπώ" και δεν με πειράζει καθόλου, γιατί εγώ σ' αγαπώ και για τις δυο μας.

Σε κοιτάζω τα βράδια που κοιμάσαι τόσο γαλήνια και πλημμυρίζει η ψυχή μου αγάπη και ευτυχία. Είσαι ότι πολυτιμότερο και όσο άσχημα κι αν νιώθω κάποιες φορές που τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως θα τα ήθελα, όταν σε κοιτάζω παίρνω κουράγιο για να προσπαθήσω περισσότερο.

Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος άνθρωπος που θα μαθαίνει τα μυστικά και τις επιθυμίες σου. Ελπίζω να τα καταφέρω και να φανώ άξια της εμπιστοσύνης σου. Θα είμαι εκεί πάντα για εσένα. Στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα.

Μου αρέσει πολύ όταν κάνουμε κάποιες φορές πράγματα που με κάνουν να νιώθω κι εγώ παιδί. Με παρασύρεις σε αυτή την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων και σε ευχαριστώ γι' αυτό.

Όταν σε εχω αγκαλιά νιώθω ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη και τότε θέλω να σε κρατήσω για πάντα εκεί για να νιώθεις ασφαλής, όμως ξέρω πως κάποια στιγμή θα γνωρίσεις τη ζωή μόνη σου. Κι εγώ θα είμαι πάντα εκεί, λίγο πιο πέρα και θα σε παρακολουθώ και θα σε καμαρώνω. Κι όταν θα με αναζητήσεις θα τρέξω δίπλα σου και θα ανοίξω και πάλι τα χέρια μου για να χωθείς στην αγκαλιά μου, όπως έκανες μικρούλα και θα ακούσω κάθε σου παράπονο, κάθε σου όνειρο.

Είσαι και θα είσαι πάντα το κοριτσάκι μου όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είσαι το μεγαλύτερο δώρο και είμαι ευγνώμων που ήρθες στη ζωή μου. Μια ευχή μόνο θα κάνω: να είσαι πάντα γερή και να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή (εντάξει, αυτές ήταν δύο ευχές πειράζει;).

Σ' αγαπώ πολύ,

η μαμά σου