Συχνά διαβάζω άρθρα και αφιερώματα του πώς θα καταλάβει κανείς πότε ο/η σύντροφός του απατά και αναρωτιέμαι τελικά έχει φύλο η απιστία ή όχι; Και γιατί η μονογαμία θεωρείται κάτι άπιαστο και σπάνιο; Είναι η φύση του ανθρώπινου είδους ή τα στερεότυπα που αιώνες τώρα έχουν γίνει μέρος του dna μας;

Ας πιάσουμε τα πράγματα με τη σειρά ξεκινώντας από τους άνδρες. Τι λένε για αυτούς:

Πως οι άνδρες είναι κυνηγοί και τους αρέσει να προσεγγίζουν και να ρίχνουν τα «θύματά» τους. Πρώτο και βασικό λάθος αυτής της λογικής είναι πως δεν υπάρχουν «θύματα» αλλά γυναίκες που αποφασίζουν εάν θέλουν να ενδώσουν στο φλερτ ενός άνδρα.

Πως οι άνδρες είναι φύσει πολυγαμικά όντα. Μάλιστα. Ποιος δημιούργησε αυτό το μύθο γύρω από το ανδρικό φύλο; Μήπως αυτοί που ήθελαν απλά να δικαιολογήσουν την τάση τους για κάτι τέτοιο, παίρνοντας έτσι στο λαιμό τους και όλους τους υπόλοιπους; Ή μήπως τελικά έχει μια βάση αυτή η θεωρεία; Απάντηση δεν έχω τεκμηριωμένη απλά εικάζω πως δεν με πείθει και πολύ αυτή η προσέγγιση.

Πως δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος λόγος. Από περιέργεια. Ακόμα κι αν ένας άνδρας έχει μια υγιή σχέση με το άλλο του μισό, μπορεί κάλλιστα να αναζητήσει κάτι καινούριο. Μήπως τελικά η σχέση δεν είναι τόσο υγιής όσο φαίνεται;

Και το τελευταίο που πάντα με εκνευρίζει πολύ είναι πως… παρασύρθηκε ή θαμπώθηκε από τα τερτίπια της ξεμυαλίστρας-αντροχωρίστρας! Μα είναι δυνατόν να είμαστε τη σήμερον ημέρα τόσο αφελείς; Οκ, το δέχομαι πως πλέον οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιθετικές, πιο διεκδικητικές, πιο τολμηρές ακόμα και πιο πρόστυχες. Όμως δεν μιλάμε για παιδάκια που τα παίρνουν από το χέρι και τα παρασέρνουν σε ακόλαστες πράξεις. Το σεξ μεταξύ δύο ενηλίκων γίνεται πάντα κοινή συνεναίσει! Άρα πλήρης συμμετοχή και αποδοχή από τη μεριά του άνδρα στην οποιαδήποτε πρόκληση.

Πάμε στις κυρίες τώρα, ξεκινώντας από το εξής ωραία συγκαλυμμένο «οι γυναίκες απατούν με συναίσθημα». Χαχαχα! Δηλαδή άμα μου κλέψεις την καρδιά θα γίνω δική σου. Καλά μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια κυρίες μου και απευθύνομαι σε όσες το έχουν σαν δικαιολογία. Ναι, η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο. Ναι, μπορεί να νιώσουμε και έναν ενθουσιασμό για το αγόρι απέναντι, αλλά όχι ότι πρέπει να αισθανθούμε ότι βρήκαμε και τον έρωτα της ζωή μας για να ενδώσουμε. Το σώμα είτε γυναικείο είτε ανδρικό απολαμβάνει εξίσου την πράξη χωρίς συναισθήματα και άλλα ροζ συννεφάκια!

Εγώ λοιπόν θα έρθω να βάλω και μια ακόμα παράμετρο, αυτή της εκδίκησης. Μάλιστα πολύ καλά διαβάσατε. Και ισχύει σε περιπτώσεις «μου την έκανες;», όχι δεν θα σε χωρίσω τουλάχιστον όχι προτού θα σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα. Και αυτό πιστεύω συμβαίνει κυρίως από τις γυναίκες, γιατί ο άνδρας αν πληγωθεί ο εγωισμός του όχι μόνο δεν έχει όρεξη να πάει με την πρώτη τυχούσα, αλλά ούτε να δει στα μάτια του την παρούσα ξεστρατισμένη σύντροφο δεν θέλει. 

Ας ολοκληρώσω λοιπόν αυτό το μίνι αφιέρωμα στη μονογαμία. Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως όλα είναι θέμα αντίληψης και διάθεσης και ουχί φύλου, άντε να βάλω ένα 35-65 άνδρες-γυναίκες, ως προς το ποιος μένει περισσότερο πιστός σε μια σχέση. Πιστεύω πάντως στη μονογαμία τη συνειδητή. Αυτή που σκέφτεσαι πως ωραίο το κομμάτι που μπανίζω απέναντι και μπορεί και να φαντασιώνομαι και καμιά πονηρή σκηνή, αλλά δεν θέλω να τα τινάξω όλα στον αέρα. Αν πλανώμαι πλάνην οικτράν παρακαλώ ενημερώστε με εγκαίρως!