Θα σας έχει συμβεί κι εσάς αρκετές φορές όπως σε όλους μας φυσικά, ενώ θέλουμε και κυνηγάμε κάτι με μεγάλη αναμονή και προσδοκία στο τέλος να μένουμε με την… όρεξη, για να μην πω με την απογοήτευση ότι δεν τα καταφέραμε. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό; Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι θέμα τύχης. Άλλοι ότι είναι θέμα καλής χρονικής στιγμής. Άλλοι πάλι το ρίχνουν στα άστρα! Για φανταστείτε οι πλανήτες να μην έχουν τη σωστή θέση και να τους έχει πιάσει το ανάποδό τους! Άντε να δεις άσπρη μέρα εσύ μετά! Απαπα! μην σου τύχει! Εντάξει αστειεύομαι και συνεχίζω.

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό και άδικο από το να προσπαθήσει για κάτι, να το παλεύεις καιρό ή και όχι δεν έχει σημασία, όμως να δίνεις τη μάχη σου για να το αποκτήσεις ή να το επιτύχεις και στο τέλος να μένεις αναρωτώμενος τι έγινε ρε παιδιά τελικά; Τι δεν κατάλαβα καλά; Ενώ ήμουν σε απόσταση αναπνοής πώς μου ξέφυγε από τα χέρια;

Ας πούμε ένα παράδειγμα εργασιακό και όχι προσωπικό γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα και εμπλέκονται διάφοροι παράμετροι στη μέση. Λοιπόν, πείτε πως στη δουλειά σας που σας αρέσει πολύ, τυχεροί όσοι το βιώνουν και κλείνω την παρένθεση, καθημερινά δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό. Πετυχαίνετε τους καθημερινούς στόχους σας και στο τέλος της ημέρας βλέπετε τους κόπους σας να πιάνουν τόπο. Κάποια στιγμή μαθαίνετε πως το αφεντικό σκέφτεται να δώσει προαγωγή σε έναν από το τμήμα μας. Είστε όλοι στο ίδιο επίπεδο με τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες προοπτικές να επιτύχετε. Για ένα διάστημα λοιπόν σας τεστάρει, το αφεντικό εννοώ, όλους με το να σας αναθέτει διάφορες δουλειές παρεμφερούς αντικειμένου και δυσκολιών. Και έρχεται εκείνη η μέρα που περιχαρής περιμένετε να ακούσετε το όνομά σας και αρχίζετε να σκέφτεστε τον ευχαριστήριο λόγο που θα βγάλετε. Το αφεντικό μπαίνει στο δωμάτιο και ανακοινώνει το όνομα του τυχερού και… όχι ρε γαμώτο γιατί εκείνος και όχι εγώ. Μια απογοήτευση σας πλημμυρίζει και αρχίζετε να αναρωτιέστε πού κάνατε λάθος. Ε, λοιπόν πουθενά. Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να υστερείτε κι όμως κάποιος άλλος τα κατάφερε αντί για εσάς.

 Μετά είναι να μην πιστεύεις σε αυτό που λένε «αν έχεις τύχη διάβαινε»; Και δεν αναφέρομαι σε καθαρά θέματα τύχης ή μαντεψιάς ή ενστίκτου; Αναφέρομαι σε καταστάσεις που αναμετριέσαι με ίσους όρους και συνθήκες. Δεν είναι να τρελαίνεσαι ώρες ώρες; Αυτό που λένε άστρο όμως τελικά όσο και να θες να το ξορκίσεις, κάποιες φορές δουλεύει το άτιμο και με το παραπάνω. Μα μούντζα λες έχω φάει; Με γλωσσοφάγανε; Τίποτα από όλα αυτά. Απλά δυστυχώς υπάρχουν και εκείνες οι ατυχείς στιγμές που όσο και να κυνηγάς κάτι. Όσο και να παλεύεις και να έχεις φτάσει τόσο κοντά στην πηγή, τελικά φεύγεις διψασμένος.

Είναι λοιπόν να σε θέλει κιόλας κάποιες φορές. Και όταν τα καταφέρεις αισθάνεσαι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Σου δίνει μια τρομερή ώθηση αυτό για να προσπαθήσεις για περισσότερα. Είναι ωραίο να νιώθεις έτσι και εύχεσαι να μπορείς να το ζεις κάθε φορά. Όμως υπάρχουν και στιγμές που δεν θα έχουν όλα την κατάληξη που θα θέλεις διακαώς. Και τότε απλά θα πρέπει να χαλαρώσεις και να δεχτείς το γεγονός πως όλα μέσα στη ζωή είναι. Εσύ έκανες το καλύτερο που μπορούσες. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσεις ξανά και μπορεί να τα καταφέρεις! Μην είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου.  Στο κάτω κάτω μπορείς πάντα να αλλάξεις πορεία και να ακολουθήσεις ένα διαφορετικό τρόπο.

Κάποια στιγμή θα γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!