Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, ήλιος, παιχνίδι και πολύ κολύμπι! Όλη η Ελλάδα ως τόπος ευλογημένος έχει τις ομορφότερες και πιο ειδυλλιακές παραλίες στον κόσμο και αυτό δεν το καυχιέμαι λόγω καταγωγής, το λένε και οι ξένοι που συνεχώς ψηφίζουν τη χώρα και τις παραλίες της ως τις καλύτερες. Όμως επειδή οι διακοπές κρατούν μόνο λίγες μέρες και δεν χρειάζεται μέχρι τότε να περιμένουμε για ένα μπανάκι, ας πάμε να εξερευνήσουμε παρέα μερικές από τις καλύτερες της Αττικής!

                                                                                                                                                

 Σχοινιάς

Δεν μπήκε τυχαία πρώτος αφού διεκδικεί επάξια τη θέση αυτή λόγω του τροπικού του τοπίου. Οι επιλογές περισσότερες από μία αφού υπάρχουν σημεία αλλού οργανωμένα και αλλού όχι όπου μπορεί να επιλέξει ο καθένας πού θα αράξει και θα απολαύσει. Αμμουδιά σαν πούδρα και νερά τυρκουάζ πλαισιώνουν το όλο σκηνικό. Ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά αφού τα νερά είναι ρηχά.

 

 

 

Πόρτο Ράφτη

Κατεβαίνοντας πιο κάτω συναντάμε τις επίσης αρκετές επιλογές για μπάνιο στο Πόρτο Ράφτη. Το καλό με την περιοχή είναι ότι θα βρεις πάντα μια παραλία ήρεμη για να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου, ασχέτως με τη φορά του ανέμου. Τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση ξεφεύγει λίγο και μπορεί να κάνεις… δύο μπάνια! Ένα στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσεις και ένα αφού, αν βέβαια βρεις λίγο χώρο να ακουμπήσεις τα πράγματά σου. Θα τα βρεις όλα. Και άμμο και βόλτσαλο. Και ρηχά και βαθιά. Όρεξη να έχεις για εξερεύνηση. Τα νερά καθαρά με ωραίους χρωματισμούς.

 

 

 Κακιά Θάλασσα

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας κάνοντας μια στάση στην Κερατέα και συγκεκριμένα στην Κακιά Θάλασσα. Εδώ θα βρεις μια πολύ μεγάλη κατά το ήμισυ περίπου οργανωμένη παραλία. Με ψιλό βοτσαλάκι, καθαρά νερά απλά θέλει λίγη προσοχή με τα παιδιά καθώς βαθαίνει απότομα. Το τοπίο θυμίζει νησί αν αγναντεύεις προς τη μεριά των βράχων. Αράζεις, χαλαρώνεις και περνάς όμορφα. Τι περισσότερο να ζητήσεις;

 

 

Λαγονήσι - Ανάβυσσος

Αλλάζοντας πλευρά και πηγαίνοντας πιο δυτικά συναντάμε πρώτα την Ανάβυσσο και στη συνέχεια το Λαγονήσι. Κι εδώ τα τοπία παραμένουν αμμουδερά με καθαρά γαλάζια νερά και παραλίες οργανωμένες με ξαπλώστρες και beach bars. Διαλέγετε κολπίσκο, πολύβουο ή πιο χαλαρό. Νεανικό ή πιο οικογενειακό και αράζετε για δροσερές βουτιές.

 

 

 

 

 Πόρτο Γερμενό - Ψάθα

Και για το τέλος, αλλά εξίσου γοητευτικά παραμένουν το Πόρτο Γερμενό και η Ψάθα. Ψιλό χαλικάκι και πρασινογάλαζα νερά συνθέτουν ένα ιδιαίτερο τοπίο συνοδεία πρασίνου. Εδώ η φάση είναι πιο εκδρομική λόγω της απόστασης. Αξίζει να αφιερώσετε μια ημέρα και να απολαύσετε το μπάνιο σας, επιλέγοντας το σημείο που θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά.

 

Καλές βουτιές!