Βλέπεις κάποιο άτομο και κάτι σε ελκύει πάνω του, όπως το φως τη νυχτοπεταλούδα. Γνωρίζεστε και μαθαίνεις περισσότερα για εκείνο. Υπάρχουν πράγματα που σου φαίνονται κάπως διαφορετικά σε σχέση με εσένα, αλλά η έλξη παραμένει στα ίδια επίπεδα. Κάποιες φορές μάλιστα αυτή την αντίθεση τη θεωρείς ότι πιο γοητευτικό πάνω του. Ο καιρός περνάει και κάτι έχει αρχίσει να σε ενοχλεί πάνω του. Οι αντιθέσεις σας αρχίζουν να σου φαίνονται όλο και πιο έντονες και κοιτάζοντάς το σύντροφο ή τη σύντροφό σου αναρωτιέσαι τι ήταν τελικά αυτό που σε γοήτευσε τόσο πολύ πάνω του. Η καθημερινότητα σας βγάζει στην επιφάνεια πτυχές του χαρακτήρα που σου δημιουργούν μια αντίδραση.

Εκείνος είναι σπιτόγατος, εσύ πάλι τρελαίνεσαι για βόλτες. Εκείνος προτιμά μια ήσυχη βραδιά για δύο με ταινία στο σπίτι, ενώ εσύ λαχταράς να πιεις ένα ποτάκι στο αγαπημένο σου μπαρ. Μα καλά πώς τόσο καιρό σου άρεσε αυτό το χουχούλιασμα στο σπίτι; Μα τι χουχούλιασμα, κλεισούρα έπρεπε να λες. Ουφ! έχεις μπουχτίσει. Όχι άλλο σπίτι! Απαιτείς να κάνετε κάτι που σου αρέσει εσένα, όμως εκείνος δεν δείχνει να θέλει να ακολουθήσει. Ή αν πάλι ακολουθεί μπορεί να μην έχει καλή διάθεση με αποτέλεσμα να χαλάει και τη δική σου. Τον κοιτάς όταν χαζεύει τηλεόραση και αναρωτιέσαι πού πήγε όλη η μαγεία; "Πουθενά" είναι η απάντηση. Απλά, η αρχική έλξη που ένιωσες για το συγκεκριμένο άτομο πώς να το πω; Σου τελείωσε και μαζί αρχίζει να τελειώνει και η σχέση. Έτσι τόσο απλά θα μου πεις; Όχι, βέβαια καθόλου απλά δεν τελειώνουν οι σχέσεις και ειδικά οι μακροχρόνιες, αλλά όταν τα θέλω σου δεν συμβαδίζουν με τα θέλω του ή στην πορεία αλλάζουν, τότε δεν μπορείς να εθελοτυφλείς. Η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη και όσο κι αν το συναίσθημα παλεύει να επιβιώσει, εσύ νιώθεις ολοένα να πνίγεσαι και αυτό κάποια στιγμή γίνεται είτε ξέσπασμα είτε απλά λες αντίο και συνεχίζεις.

Σε ένα θυελλώδη έρωτα, μια σχέση πάθους οι αντιθέσεις μπορεί να είναι το αλατοπίπερο, σε μια μακροχρόνια όμως που μπορεί να οδηγήσει και σε γάμο προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια κοινή συνύπαρξη. Αν εμένα μου αρέσουν τα ταξίδια κι εσύ θεωρείς ότι το να πας μέχρι την κοντινότερη παραλία είναι… εμπειρία ζωής, τότε μάλλον έχουμε μεγάλη απόκλιση στο τι μας ευχαριστεί και τι μας φέρνει πιο κοντά. Αν όμως τρελαινόμαστε και οι δύο να οργανώσουμε ένα ταξίδι και να το απολαύσουμε παρέα, τότε μάλλον έχουμε έναν καλό λόγο να αισθανόμαστε ότι έχουμε βρει τον κατάλληλο «συνταξιδιώτη». Και η ζωή μας, αν μη τι άλλο έχει καλύτερες προοπτικές να κυλήσει όμορφα αν μοιραζόμαστε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας ενώνουν από το να μας απομακρύνουν.