Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως με τον/την σύντροφό σου είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι κοινά πράγματα και ενδιαφέροντα. Γιατί εκτός από την ερωτική χημεία που είναι σίγουρα πολύ σημαντική να υπάρχει, περνώντας τα χρόνια αυτό που μένει και δένει ένα ζευγάρι είναι και ο τρόπος που περνούν το χρόνο τους μαζί.

Θα μου πείτε δεν είναι απαραίτητο να είμαστε αυτοκόλλητοι από το πρωί ως το βράδυ. Σίγουρα όχι, θα συμφωνήσω και έτσι είναι το υγιές. Καθένας μας αναζητά και επιβάλλεται να έχει τον χρόνο του για τον εαυτό του, τους φίλους και ότι άλλο θέλει. Όταν όμως το ζευγάρι βρίσκεται μαζί είναι όμορφο να βρίσκει να κάνει μαζί πράγματα που ευχαριστούν και τους δύο.

Φανταστείτε εσάς να σας αρέσει το θέατρο και ο/η σύντροφός σας να βαριέται και να μην θέλει να ακολουθεί. Ή από την άλλη ο/η σύντροφος σας να τρελαίνεται για ταξίδια αλλά ενώ στην αρχή τον πρώτο καιρό που ήσασταν στα ντουζένια σας και δεν υπήρχαν παιδιά και υποχρεώσεις, όλο και σχεδιάζατε μικρές αποδράσεις, τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη βόλτα σας είναι μέχρι… το απέναντι πάρκο!

Κακά τα ψέματα λοιπόν όταν ένα ζευγάρι αφού περάσει από το στάδιο της μεγάλης καψούρας και παραμείνει μαζί αγαπημένο θεωρώντας ότι βρήκε το άλλο του μισό, τα παιδιά αν και εφόσον υπάρχουν μεγαλώνουν και φεύγουν και γενικά όλα μπαίνουν σε μια ρουτίνα, τότε αυτό που μένει είναι να περνάνε καλά μαζί.

Αλλιώς πώς μπορεί να υπάρχει, εκτός από το σεξ, αυτή η «μαγική κόλλα» που θα τους ενώνει και θα τους κρατάει κοντά; Και καθώς ο χρόνος περνάει αυτή η ανάγκη να περνάμε καλά οι δυο μας θα γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Άλλωστε τι σημαίνει ο όρος συντροφικότητα; Μέσα εκεί δεν περιλαμβάνεται και το σε πήρα και φύγαμε για ουζάκια στο ταβερνάκι μας; Ή βγήκε εκείνη η ταινία που θέλαμε να δούμε και έκλεισα εισιτήρια για απόψε.

Από την άλλη πάλι όταν θέλεις να συζητήσεις κάτι σοβαρό που σε απασχολεί και θέλεις να πάρεις μια γνώμη από κάποιον που σε νοιάζεται, γιατί να μην το μοιράζεσαι με το άλλο σου μισό που σε ξέρει από την καλή και την ανάποδη;

Ίσως κάποιες φορές να βλέπω τα πράγματα πιο ρομαντικά από όσο είναι και χρειάζεται ή απλά αυτό που εγώ θεωρώ πως είναι ωραίο και σημαντικό να μην είναι για τους άλλους και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό και κατανοητό. Όμως απόψε το βράδυ θα περάσω όμορφα, βλέποντας μια ταινία που θέλουμε να δούμε και οι δυο και αυτό με κάνει να νιώθω καλά με τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου. Είναι άλλωστε (και) το φιλαράκι μου!