Από μικροί μαθαίνουμε πως η αγάπη είναι κάτι μαγικό, ειδικά τα κορίτσια που διαβάζουν περισσότερα παραμύθια με πριγκίπισσες που βρίσκουν το ωραίο, νέο, δυνατό, γενναίο πρίγκιπα και ζουν αυτοί καλά κι εμείς; Αυτό το καλύτερα δεν ξέρω γιατί συνήθιζαν και ακόμα το λένε. Αλήθεια ποιος το ξέρει αυτό και το λέει με τέτοια σιγουριά; Και ποιος είπε πως αυτοί οι πρίγκιπες υπάρχουν στην πραγματικότητα; Όταν έχεις να κάνεις με έναν άντρα πώς μπορείς να λες έτσι απλά ότι τηρεί όλες αυτές τις υπερβολικά τέλειες προδιαγραφές;

Μεγαλώνοντας λοιπόν, συνειδητοποιείς πως όλες αυτές οι γλυκές κατά τα άλλα ιστοριούλες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αρχίζεις να το συνειδητοποιείς από πολύ μικρή ηλικία πως ο «πρίγκιπας» στο σχολείο τελικά δεν είναι το καλό ευγενικό παλικάρι, αλλά ένα ζιζάνιο που μπορεί να σε σπρώχνει, να σου τραβάει τις κοτσίδες και να σου σπάει τα νεύρα. Παρόλα αυτά είναι όμορφος και εσύ όταν εκείνος δεν σε κοιτά τον ζαχαρώνεις.

 Τι είναι αυτό όμως που ψάχνει κάθε μία από εμάς στο σύντροφό της; Αυτόν που ονειρεύεται κρυφά από όλους ρομαντικές σκηνές, αλλά τις περισσότερες φορές παραμένουν απλά όμορφες φαντασιώσεις; Εκτός από το να μας αγαπούν οι άνδρες αναζητάμε και την ασφάλεια. Και δεν αναφέρομαι στην οικονομική, αλλά αυτή την ασφάλεια του δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να μας κάνει κακό. Ότι θα είναι πάντα δίπλα μας να μας στηρίξει όταν δεν θα έχουμε εμείς τη δύναμη να πάρουμε αποφάσεις, δεν θα μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Θα μου πείτε εσείς οι κύριοι, γιατί πρέπει εμείς να είμαστε δυνατοί και ακλόνητοι; Εμείς δεν έχουμε αδυναμίες; Εμείς δεν φοβόμαστε; Δεν έχουμε ανάγκη να νιώσουμε ασφαλείς; Φυσικά, είναι η απάντηση. Όμως αυτόν το ρόλο τον έχουν ήδη ανάμεσα σε άλλους οι γυναίκες. Το να φροντίζουν για όλα, να είναι στοργικές, να είναι εκεί για να ακούσουν. Εντάξει τις περισσότερες φορές. Γιατί υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.

Όμως, κακά τα ψέματα όταν μια γυναίκα συναντά έναν άνδρα και τον ερωτεύεται δεν γνωρίζει αν αυτός θα είναι εκεί όταν εκείνη δεν θα νιώθει δυνατή. Όταν θα θέλει κάποιον που χωρίς να λέει πολλά να νιώθει πως μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Και πιστέψτε με αγαπητοί μου, αυτούς τους άντρες αγαπούν περισσότερο από κάθε άλλον οι γυναίκες. Δεν έχει σημασία αν είστε οι ωραιότεροι, οι δυνατότεροι μυϊκά, οι εξυπνότεροι, οι πλουσιότεροι (εντάξει κι εδώ υπάρχουν πάλι εξαιρέσεις). Σημασία έχει να είστε εκεί στα δύσκολα. Όταν το μυαλό ή το κορμί δεν θα αντέχουν. Όταν θα θέλουμε να μιλήσουμε σε κάποιον και θα είναι εκεί να μας ακούσει πραγματικά.

Και ναι μια γυναίκα θα είναι πάντα εκεί για να τα κάνει όλα αυτά. Χωρίς να χρειάζεται να της τα ζητήσει κανείς. Γιατί έτσι μας μεγαλώνουν ή γιατί έτσι είναι απλά το dna μας. Να προστατεύουμε, να φροντίζουμε, να αγαπάμε, να συμπαραστεκόμαστε. Όταν όμως θα έχει μια γυναίκα την ανάγκη να τα νιώσει όλα αυτά, θα τα βρει; Το εύχομαι και το ελπίζω γιατί είναι ωραίο να έχεις ένα σύντροφο που να είναι εκεί για εσένα... στα δύσκολα.