Το έχουμε νιώσει όλοι κάποια στιγμή. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Άλλοι σε μεγαλύτερη συχνότητα και άλλοι σπάνια. Όμως αυτό το αγκαθάκι που τρυπώνει μέσα μας και μας τσιγκλάει ώρες ώρες όσο και να προσπαθούμε να το θάψουμε τσουπ, εμφανίζεται μπροστά μας και μας τρώει σαν σαράκι. Ας δούμε λοιπόν πια είναι κατά τη γνώμη μου τα 5 πιο βασικά ζητήματα που… φθονούν  οι γυναίκες και οι άνδρες αντίστοιχα.

Και για λόγους ευγενείας ας τηρήσουμε το πρωτόκολλο, ξεκινώντας από τις αγαπητές κυρίες:

1. Εμφάνιση

Ξεκινάω με αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι ο επικρατέστερος λόγος που μια γυναίκα θα σχολιάσει με… ευφάνταστες εκφράσεις και κάποιες φορές ίσως όχι και τόσο κολακευτικές μιαν άλλη. «Σιγά το σώμα μωρέ! Ο πισινός της μέχρι το πάτωμα! Πφφφ!» γιατί δεν υπάρχει περίπτωση γυναίκα να πει καλό λόγο για άλλην. Κορίτσια μην θυμώνετε κι εγώ μαζί σας! Η κατηγορία αυτή λοιπόν περιλαμβάνονται τα πάντα: Ομορφιά, σώμα, ρούχα, παπούτσια, μαλλιά , μακιγιάζ, στιλ με λίγες λέξεις όλα!

2. Χρήμα

Αυτό το χρήμα το άτιμο να πηγαίνει πάντα εκεί που δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά! Και μην μου πείτε ότι δεν το έχετε πει ποτέ, γιατί σας βλέπω ακόμα και πίσω από το δάχτυλό σας. Άλλοι έχουν τα λεφτά και άλλοι τη χάρη! Μεγάλη κουβέντα και πολυφορεμένη. Έλα μωρέ δεν φέρνουν τα λεφτά την ευτυχία. Φέρνουν όμως κάτι συνολάκια και κάτι παπουτσάκια μούρλια ε;

3. Συντρόφους

Εδώ σηκώνει πολλή συζήτηση το θέμα αλλά δεν θα το κουράσω γιατί πάλι οι κυρίες της παρέας θα έχουν κάτι στα υπόψη τους που το έχουν σχολιάσει ή σκεφτεί. «Μα είναι δυνατόν αυτή να έχει τέτοιον κούκλο; Καλά θα πηγαίνει το κέρατο σύννεφο!». Κάποιες άλλες πάλι μπορεί να το πάνε και ακόμα πιο μακριά και να θέλουν κάποια στιγμή να… βουτήξουν το δάχτυλο στο μέλι! Όλα παίζονται τη σήμερον ημέρα.

4. Δουλειά

Στους καιρούς που διανύουμε οι μισές που δεν δουλεύουν ζηλεύουν τις άλλες μισές που δουλεύουν και το αντίθετο. Γιατί όπως και να το κάνεις είναι ωραίο να κάνεις κάτι που σε γεμίζει και γεμίζει παράλληλα και το πορτοφόλι σου. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου έχεις πιάσει τον εαυτό σου να σκέφτεται «μα καλά πώς κατάφερε να χωθεί εκεί;» ή «αυτά είναι, το βούρλο πληρώνεται και καλοπερνάει και εγώ φτιάχνω καφέ στο αφεντικό και τα ακούω όλη μέρα». Άδικη η ζωή κορίτσια, άδικη μερικές φορές!

5. Αποδοχή-αναγνώριση

Κι όμως είναι κι αυτός ένας λόγος που μπορεί να μην του πολυφαίνεται αλλά έχει την πέρασή του. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν πώς να το πω έναν αόρατο προβολέα. Από μικροί ξεχώριζαν. Στο σχολείο, στο πάρκο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στη βόλτα, παντού ένα πράγμα. Ελκύουν τους άλλους σαν μαγνήτες. Είναι δημοφιλείς, αγαπητοί και όλοι τους θέλουν στην παρέα τους. Όπως και να το κάνεις μια μικρή ζηλίτσα τη νιώθεις, ε;

Και αφού ολοκληρώσαμε με τις κυρίες, σειρά έχουν οι αξιολάτρευτοι κύριοι.

1. Χρήμα

Υπάρχει άραγε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου τελικά που να μην θέλει περισσότερα λεφτά από όσα έχει; Εγώ θα έλεγα όχι. Πόσο μάλλον ένας άνδρας που από τη φύση του είναι ανταγωνιστικός και θέλει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αρσενικά της… αγέλης. Συχνά θα ακούσετε και θα καταλάβετε ότι το οικονομικό είναι ένα θέμα που τον πονάει όταν συνοδεύεται από τη φράση «Κοίτα σε ποιους πάνε τα λεφτά!».

2. Δουλειά

Εδώ θα έλεγα πως η δουλειά έχει άμεση συνάρτηση με τα λεφτά. Δηλαδή ένας άνδρας πιστεύω ότι θα νιώσει τσιμπιματάκια ζήλιας να κατακλύζουν το είναι του, αν τα χρήματα που βγάζει κάποιος άλλος είναι αρκετά περισσότερα από ότι ο ίδιος. Βέβαια επειδή από μικροί όλοι κάναμε όνειρα και λέγαμε τι θα θέλαμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, αν τελικά διαπιστώνουν πως κάποιος άλλος που δεν τους γεμίζει το μάτι τα έχει καταφέρει, ε όπως και να το κάνεις δεν είναι εύκολο να το χωνέψεις ούτε με… σόδα!

3. Αυτοκίνητα

Εδώ νομίζω παρότι δεν το κατέχω το αντικείμενο, εννοώ το αυτοκίνητο το βλέπω σαν ένα πρακτικό τρόπο μετακίνησης και δεν ασχολούμαι καθόλου με λεπτομέρειες. Ένας άνδρας όμως θα χαρεί να σου απαριθμήσει τα προτερήματα του αυτοκινήτου των ονείρων του. Όταν λοιπόν βλέπει το όνειρό του να το οδηγάει κάποιος άλλος, αααχ… άτιμη κοινωνία!

4. Εμφάνιση

Μπορεί σε μια γυναίκα να κοιτάζουν τα βασικά, ξέρουμε όλοι ποια εννοούμε, ένας άνδρας όμως θα ξεψαχνίσει εξονυχιστικά έναν άλλο, πάντα όμως με απόλυτη εχεμύθεια έτσι; Τι εννοώ; Μα δεν θα το παραδεχτεί ποτέ σε κανέναν ότι ζηλεύει τα μούσκουλα κάποιου άλλου, λέμε τώρα ένα απλό παράδειγμα. Μέσα του όμως θα βράζει στο ζουμί του! Φαινομενικά θα τον δεις πάντα άνετο, εκείνος όμως γνωρίζει τι ζόρι μπορεί να τραβάει. «Έλα μωρέ τώρα σιγά τον χαλβά!» πετάει και ρουφάει με σθένος το φρέντο του να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

5. Συντρόφους

Όπως βλέπετε το έβαλα τελευταίο γιατί πιστεύω πως η ζήλεια δεν είναι τόσο έντονη όσο στις γυναίκες. Ένας άνδρας θα ζηλέψει τη γυναίκα ή τη σύντροφο κάποιου άλλου πιο πολύ ως σεξουαλική παρόρμηση παρά με την πρόθεση να μοιραστεί τη ζωή του με κάποια άλλη. «Πω ρε φίλε τι κομμάτι χτύπησε ο τάδε!» ωπ ένα σαλάκι είδα στην άκρη των χειλιών. Ψυχραιμία guys!

 

Αυτά νομίζω πως είναι σε γενικές γραμμές τα βασικά σημεία που προκαλούν πονοκέφαλο σε γυναίκες και άνδρες, προκαλώντας γέλια μερικές φορές με το τι μπορεί να ακούσεις από κάποιον, όταν προσπαθεί δήθεν αδιάφορα να εκφράσει αυτό το… ποταπό, αλλά τόσο ανθρώπινο συναίσθημα. Δεν πειράζει όμως γιατί όλα μέσα στη ζωή βρίσκονται και με λίγο χιούμορ τα ξεπερνάμε και συνεχίζουμε παρακάτω.