Οι ταινίες που με άγγιξαν

Υπάρχουν ταινίες που εκτός από το να σε ψυχαγωγούν και να περνάς ένα ευχάριστο δίωρο σε κάνουν να σκέφτεσαι κάποια πράγματα που αφορούν τη δική σου ζωή. Μπαίνεις εν ολίγοις στο πετσί τους και φαντάζεσαι πώς θα ήταν η ζωή σου αν σου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν και κάποιες άλλες που απλά σου αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση που σου μένει για καιρό και όποτε τύχει να ξαναπέσεις πάνω τους τις βλέπεις με την ίδια ευχαρίστηση. Αυτές που είδα πρόσφατα λοιπόν και μου δημιούργησαν όλα αυτά που σας ανέφερα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας και όποτε σας δοθεί η ευκαιρία αναζητήστε τις και μπορεί να νιώσετε κι εσείς κάτι αντίστοιχα. Το σίγουρο είναι πως θα περάσετε τουλάχιστον ένα ευχάριστο δίωρο.

Still Alice

Όταν ένας γονιός δυναμικός, ευφυής, δραστήριος και δημιουργικός καλείται να παλέψει για να αντιμετωπίσει μια τόσο άνιση μάχη με τη νόσο Alzheimer πόσο δραματικά αλλάζουν οι ισορροπίες, πόσο και πώς επηρεάζονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; Αληθινή και καθημερινή προσέγγιση ενός θέματος που μαστίζει τα τελευταία χρόνια πολλούς ανθρώπους, ανατρέποντας δεδομένα χρόνων και δοκιμάζοντας σχέσεις και αντοχές. Μία εξαιρετική Τζούλιαν Μουρ που συγκλονίζει μέχρι το τελευταίο λεπτό.

About time

Αν είχες τη δυνατότητα να ταξιδεύεις σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή μόνο όμως στο παρελθόν, θα άλλαζες κάποια πράγματα από τη ζωή σου; Αυτό πραγματεύεται με έναν πολύ τρυφερό και ανθρώπινο τρόπο τις αποφάσεις και τις επιλογές καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια όμορφη ζωή γεμάτη αγάπη. Σου αφήνει ένα μικρό ερωτηματικό για το αν θα το έκανες κι εσύ και ένα αχνό χαμόγελο.

The end of the tour

Βασισμένο σε υπαρκτά πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους μέσω της σύντομης  συγγραφικής τους παρουσίας όπως ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, το φιλμάκι αυτό είναι μια ευχάριστη έκπληξη του πόσο απλά και χωρίς φανφάρες μπορείς να απολαύσεις και να νιώσεις τις ανασφάλειες, τους φόβους, τις αδυναμίες ενός χαρακτήρα που βλέπεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Ένα μικρό διαμαντάκι, όπως συνηθίζω να λέω.

Brooklyn

Η υπόθεση πραγματεύεται μια γνώριμη κατάσταση. Όταν παλιά οι άνθρωποι από την Ευρώπη έμπαιναν σε ένα πλοίο και μετά από μήνες έφταναν στη… γη της επαγγελίας για μια καλύτερη ζωή. Η ταινία εστιάζεται στη ζωή μιας κοπέλας που από ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας αποφασίζει να αναζητήσει νέες προοπτικές εν έτει 1951. Εξαιρετικές ερμηνείες, υπέροχα τοπία, δυνατά συναισθήματα που σε τραβούν και σε παρασέρνουν.

Man up

Πώς γίνεται από μια παρεξήγηση να αλλάξει όλη σου η ζωή; Η απάντηση στις οθόνες σας με χιούμορ, σαρκασμό και ευαισθησία από δύο ανθρώπους που μια τυχαία συνάντηση φέρνει τα πάνω κάτω και όλα μπορούν να συμβούν. Δεν περνάς απλά ευχάριστα, χαίρεσαι τελικά που κάτι τέτοια σενάρια σε κάνουν να λες πως τελικά ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και να είσαι πάντα ανοιχτός σε πράγματα που μπορεί να σου προκύψουν από το πουθενά!